26 Ekim 2012 Cuma

YARATICI DRAMA ETKİNLİKLERİ

           Eğitimin amaçlarından biri de çocukları hızlı değişmekte ve gelişmekte olan dünyaya hazırlamaktır. Hızla değişen ve gelişen dünyaya yaratıcı düşünme becerileri gelişmiş bireyler yetiştirmek artık çok önemli bir ihtiyaç olmaktadır. Çünkü yaratıcı düşünmek sadece geleceğin ihtiyaçlarını karşılamakta karşımıza çıkmamaktadır. Günümüzün ihtiyaçlarını karşılamak için de yaratıcı düşünmeye ihtiyacımız vardır.
            Yaratıcı çocuk ya da insan denilince akla sorun çözen bireyler gelir. Sorun çözme süreci ise önce sorunu bulma ya da içimizde veya çevremizdeki sorunları çözebilmek amacıyla '' seçme '' anlamına gelir.Hangi sorunları çözmek üzere seçmişsek önce onu farketmemiz ve bilincimize kabul ettirmemiz gerekir.
           Yaratıcı çocuklar böyledir.Yaratıcı yeteneğin gücü yüksek derecede olan çocuklar, aslında erken yaşlarda sıradan olmamayı, sıradan olmayan sorunlara yanıt arayarak var olmayı seçmişlerdir.
           Sevgili okurlar, bloğumuzun bu başlığı altında; Öğretmenlerimize derslerde kullanabilecekleri, anne ve babalara da çocuklarda kazandırmak istedikleri davranışı daha kolay edindirmelerini sağlayacak yaratıcı drama etkinliklerinden örnekler vereceğiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder